WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Go to your suggested website

 • HOME
 • Privacy statement
Back to top

Privacy statement

Namen te izjave o zasebnosti

Družba KONE Corporation ter njeni zaposleni, partnerji, podružnice in lastniško povezana podjetja (»družba KONE«) so zavezani k varstvu vaše zasebnosti in osebnih podatkov. Družba KONE obdeluje vaše osebne podatke v skladu z mednarodnimi in evropskimi načeli o varstvu podatkov in veljavno zakonodajo o osebnih podatkih (vključno z evropsko Splošno uredbo o varstvu podatkov, kjer je primerno).

V tej izjavi o zasebnosti so izčrpne informacije o dejavnostih obdelave osebnih podatkov, ki jih izvaja KONE. Dopolnjujejo jo lahko izjave o zasebnosti za posamezne rešitve in dodatna lokalna dokumentacija. Poleg tega se lahko tudi različne pravice, ki jih imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, razlikujejo od države do države glede na veljavne zakone o zasebnosti. V tej izjavi o zasebnosti predstavljamo pravice, ki jih podeljujejo zakoni o varstvu podatkov v Evropski uniji.

Ta izjava o zasebnosti je razdeljena na različne razdelke, ki se nanašajo na različne logične funkcije obdelave podatkov v družbi KONE. Na koncu te izjave o zasebnosti so informacije o pravicah, ki jih imate, kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki.

 1. Spletne strani in internetne storitve družbe KONE
 2. Zbirke podatkov za upravljanje odnosov s strankami družbe KONE
 3. Podatki dobaviteljev in podizvajalcev družbe KONE
 4. Pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki
 5. Posodobitev izjave o zasebnosti

Upravljavec podatkov in podatki za stik

Z vidika posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, je upravljavec podatkov za osebne podatke posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, lokalno podjetje skupine KONE, s katerim je ali je bil v stiku ta posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, oziroma ima sicer z njim najbližji odnos.

Mnoga orodja in postopki, ki jih uporablja družba KONE, so globalni in jih KONE Corporation lokalnim pravnim osebam družbe KONE daje na voljo na centraliziran način. V teh globalnih orodjih in postopkih osebne podatke skupaj upravljajo lokalno podjetje družbe KONE in družba KONE Corporation.

V vseh zadevah, povezanih z varstvom podatkov, se lahko posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, na družbo KONE obrnejo z uporabo teh podatkov za stik:

KONE Building
Keilasatama 3, 02150 Espoo, Finska
Telefon: +358 204 751
Oseba za stik: Global Legal, Data Protection Counsel, personaldatarequest@kone.com
Vse zahteve, ki se nanašajo na pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, je mogoče poslati družbi KONE z uporabo podatkov za stik, navedenih na spletnem mestu kone.com na naslovu http://www.kone.com/en/contact.aspx (izberite možnost »Personal Data Enquiry« – poizvedba glede osebnih podatkov).

1. Spletne strani in internetne storitve družbe KONE

V tem razdelku so splošne informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov v družbi KONE, povezani s tem spletnim mestom in drugimi internetnimi storitvami družbe KONE (»spletno mesto«). Družba KONE bo vaše osebne podatke, zbrane prek spletnega mesta, obdelovala v skladu s to izjavo o zasebnosti in upoštevno zakonodajo. Če nameravate brskati po spletnem mestu ali ga drugače uporabljati, skrbno preberite to izjavo o zasebnosti. Če se ne strinjate s to izjavo o zasebnosti, morate zapustiti spletno mesto.

1.1. Zbrani osebni podatki

Spletno mesto lahko na splošno obiščete, ne da bi vnesli osebne podatke. Spletno mesto je tehnično razdeljeno na ločene razdelke in na nekaterih bomo od vas morali zbrati več osebnih podatkov, nekatere pa je mogoče uporabiti brez obdelave osebnih podatkov.

Ko obiščete spletno mesto, nam vaš računalnik samodejno pošlje nekatere tehnične in druge podatke (npr. naslov IP, vrsto brskalnika in vir, od koder ste nas obiskali). Z uporabo piškotkov zbiramo tudi podatke o vaši uporabi spletnega mesta. Za več informacij preberite razdelek o piškotkih v tej izjavi o zasebnosti.

Na nekaterih delih spletnega mesta boste morda morali za dostop do storitve, ki ste jo zahtevali, vnesti osebne podatke in/ali se prijaviti za storitev. Ko se registrirate na spletnem mestu ali vam je drugače dodeljena določena identifikacijska koda za dostop do vaših računov, lahko zahtevamo, da vnesete določene podatke.

1.2. Namen obdelave in pravna osnova zanjo

Družba KONE osebne podatke, zbrane na spletnem mestu, obdeluje za te namene:

 • zagotavljanje učinkovite in varne uporabe spletnega mesta;
 • razvijanje spletnega mesta za večjo kakovost in širši obseg storitev;
 • zagotavljanje storitev in vsebine po meri, prilagojenih vašim posameznim potrebam in zanimanjem;
 • izboljšanje naših storitev za vas;
 • stik z vami;
 • izvajanje raziskav in zbiranje statističnih podatkov (npr. podatkov o tem, katere dele spletnega mesta obiskujejo uporabniki in koliko časa se zadržijo na njem).

Družba KONE si vam prizadeva zagotoviti cenovno učinkovite storitve, ne da bi se morali ločeno registrirati za vsako od različnih storitev, ki so na voljo na spletnem mestu.

Pravna osnova za obdelavo podatkov so utemeljeni interesi družbe KONE, povezani z zgoraj navedenimi nameni. Kadar to zahtevajo upoštevni zakoni, bo družba KONE zahtevala soglasje posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, za obdelavo osebnih podatkov.

1.3. Viri osebnih podatkov in obdobje hranjenja

Osebne podatke prejemamo neposredno od posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali v povezavi z njegovo uporabo spletnega mesta.

Osebni podatki bodo shranjeni tako dolgo, kot je treba za namene, za katere so bili zbrani. Po tem bodo podatki efektivno izbrisani ali anonimizirani.

1.4. Piškotki

Družba KONE lahko v vaš računalnik ali mobilno napravo občasno shrani podatke, ki so običajno znani kot »piškotki« in nam pomagajo, da vas prepoznamo, pod pogojem, da ste soglašali s shranjevanjem piškotkov v računalniku ali napravi, na primer z možnostjo za omogočanje piškotkov ali s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Družba KONE s piškotki pridobi podatke o tem, kako in kdaj ste uporabili spletno mesto, in pomagajo ji, da ga izboljša ter zagotovi boljše storitve. Uporaba piškotkov je danes običajna na številnih spletnih mestih. Če ne želite prejemati piškotkov, jih lahko onemogočite v spletnem brskalniku ali z uporabo orodja za nastavitev piškotkov družbe KONE. Upoštevajte, da vam lahko onemogočanje piškotkov morda prepreči uporabo nekaterih storitev spletnega mesta.

1.5. Ponovno trženje

Spletno mesto lahko uporablja storitve ponovnega trženja Google AdWords za prikazovanje oglasov na podlagi vašega nedavnega obiska spletnega mesta (»ponovno trženje«). Ponovno trženje se na spletnem mestu uporablja za izboljšanje prepoznavnosti rešitev in storitev družbe KONE. Podatki o obiskih spletnega mesta se zbirajo s shranjevanjem piškotka drugega spletnega mesta v vašem računalniku. Ponovno trženje, povezano z uporabo spletnega mesta, lahko onemogočite z orodjem za nastavitev piškotkov družbe KONE. Več možnosti za onemogočanje piškotkov, povezanih z vašo uporabo drugih spletnih mest, je na voljo na spletnem mestu pobude Network Advertising Initiative, s spremembo nastavitev oglasov za ponovno trženje na spletnem mestu z nastavitvami oglasov v Googlu ali tako, da onemogočite piškotke.

Onemogočanje ponovnega trženja za Google AdWords »

1.6. Analiziranje spletnih mest

KONE za zbiranje statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta zaradi izboljšanja vsebine spletnega mesta uporablja storitve za analiziranje spletnih mest, kot sta Adobe Analytics in Google Analytics. Ti podatki so običajno anonimni, če pa ste pri prenosu vsebine s spletnega mesta navedli, kdo ste, se prijavili v spletno storitev KONE ali na naše spletno mesto prišli prek povezave v e-poštnem sporočilu, pa bomo morda lahko prepoznali analitične podatke, zbrane o vaši uporabi spletnega mesta. Če ne želite, da družba KONE sledi vašim obiskom spletnega mesta, lahko uporabite funkcije za onemogočanje v orodju za nastavitev piškotkov družbe KONE. Ta postopek morate ponoviti, če za obisk spletnih mest družbe KONE uporabite različne računalnike in/ali brskalnike. Če želite onemogočiti Google Analytics, lahko prenesete dodatek za brskalnik za izključitev storitve Google Analytics.

Onemogočanje za Google Analytics »

1.7. Prenosi osebnih podatkov

Družba KONE ne bo nobenih osebnih podatkov prenesla zunaj družbe KONE Corporation, njenih partnerjev, lastniško povezanih podjetij, podružnic in podizvajalcev. Zaradi tehničnih in praktičnih zahtev lahko nekatere osebne podatke obdelajo podizvajalci zunaj Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora ali v strežnikih podizvajalcev zunaj Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora. Ti podizvajalci pa so sprejeli standarde za obdelavo podatkov družbe KONE.

Družba KONE lahko združene podatke o svojih strankah, prodaji, vzorcih prometa in druge povezane podatke o spletnem mestu posreduje uglednim tretjim osebam, vendar ti statistični podatki ne bodo vsebovali nobenih osebnih podatkov.

2. Zbirke podatkov za upravljanje odnosov s strankami družbe KONE

Kot številna druga podjetja tudi družba KONE uporablja zbirke podatkov za upravljanje odnosov s strankami (ang. »customer relationship management« oz. »CRM«) za upravljanje in spremljanje naših prodajnih in trženjskih dejavnosti. Zbirke podatkov za CRM družbe KONE vključujejo osebne podatke zastopnikov naših strank, potencialnih strank in drugih podjetij, s katerimi ima družba KONE poslovne odnose ali jih želi vzpostaviti. Zbirke podatkov za CRM družbe KONE lahko vključujejo tudi osebne podatke strank od strank družbe KONE ali končnih uporabnikov, ki se obrnejo na KONE v povezavi z dvigali, tekočimi stopnicami ali drugo opremo, ki jo vzdržuje KONE, ter osebne podatke, povezane z zunanjimi deležniki, s katerimi želi družba KONE vzpostaviti stik in jim posredovati splošne informacije o družbi KONE in njenem poslovanju (npr. tiskovni predstavniki, vplivni ljudje na gospodarskem področju).

V tem razdelku je več informacij o tem, kako družba KONE obdeluje osebne podatke v povezavi z upravljanjem odnosov s strankami.

2.1. Zbrani osebni podatki

V povezavi z upravljanjem odnosov s strankami zbiramo in obdelujemo naslednje podatke:

 • ime
 • naziv
 • e-poštni naslov
 • številka mobilnega telefona
 • telefonska številka
 • številka faksa
 • naslov
 • jezik
 • morebitni drugi podatki, ustrezni za poslovni odnos

Taki osebni podatki so v nadaljevanju tega 2. razdelka izjave o zasebnosti imenovani »osebni podatki«, osebe, katerih osebni podatki se obdelujejo, pa »posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki«.

2.2. Namen obdelave in pravna osnova zanjo

Namen, zaradi katerega družba KONE obdeluje osebne podatke, je omogočanje svojega poslovanja, podpora prodajnim dejavnostim, upravljanje dobav, storitve vzdrževanja in izstavljanje računov, stik s strankami za upravljanje pogodb in trženje ter drugačno vzdrževanje odnosa s stranko. Družba KONE lahko osebne podatke uporabi tudi za ukrepanje pri dogodkih in zahtevkih ter zagotavljanje pomoči, ki jo zahteva stranka.

Družba KONE se lahko na posameznike, na katere se nanašajo osebni podatki, obrne za izvajanje anket o zvestobi strank. Družba KONE želi za izboljšanje svojih storitev prejeti odgovore na anketo z imenom strankine osebe za stik. Za obdelavo vašega imena in morebitnih drugih osebnih podatkov v povezavi z anketami o zvestobi strank je potrebno vaše soglasje. Vsi odgovori in podatki, zbrani v povezavi s takimi anketami, bodo v družbi KONE razvrščeni kot zaupni in pri ravnanju s podatki in njihovem prenosu se uporabljajo zadostni varnostni ukrepi.

Obdelava osebnih podatkov je potrebna za izvajanje prodajnih pogodb, ki jih sklene podjetje stranke. Obdelava osebnih podatkov je poleg tega potrebna za utemeljene interese družbe KONE, povezane z njenimi rednimi poslovnimi nameni. Kadar to zahtevajo upoštevni zakoni, bo družba KONE zahtevala soglasje posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, za obdelavo osebnih podatkov.

2.3. Viri osebnih podatkov in obdobje hranjenja

Osebni podatki so bili prejeti od strank ali v povezavi z njihovo uporabo izdelkov in storitev družbe KONE. Osebni podatki so lahko pridobljeni tudi od zastopnikov družbe KONE na podlagi njihovih poslovnih interakcij s posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki. KONE lahko v nekaterih primerih osebne podatke zbira iz javnih evidenc in drugih zanesljivih zunanjih virov.

Osebni podatki se bodo hranili, dokler je treba za zgoraj navedene razloge. Po tem bodo podatki efektivno izbrisani ali anonimizirani.

2.4. Prenosi osebnih podatkov

KONE na splošno osebne podatke uporablja samo za svoje interne poslovne namene in jih ne prenaša nobenim zunanjim osebam. Do nekaterih osebnih podatkov lahko dostopajo podružnice, podizvajalci in drugi ponudniki storitev družbe KONE ter jih obdelujejo v meri, do katere je to treba v povezavi z zgoraj navedenimi nameni. Družba KONE zagotovi, da take tretje osebe vedno zavezujejo pogodbe, ki v zadostni meri obravnavajo zahteve za varstvo podatkov in zaupnost.

Zaradi tehničnih in praktičnih zahtev se lahko osebni podatki obdelujejo tudi zunaj EU/EGP. Družba KONE zagotovi, da je pravna osnova za take prenose.

3. Podatki dobaviteljev in podizvajalcev družbe KONE

Družba KONE Corporation in njeni zaposleni, partnerji, podružnice in lastniško povezana podjetja (skupaj imenovani »KONE«) uporabljajo rešitve in tehnologijo zbirk podatkov za upravljanje podatkov za stik z zastopniki dobaviteljev in podizvajalcev družbe KONE. V tej izjavi o zasebnosti je več informacij o obdelavi osebnih podatkov v družbi KONE v povezavi s takimi dejavnostmi nabave in nakupa (»zbirke podatkov o dobaviteljih«).

3.1. Zbrani osebni podatki

V povezavi z zbirkami podatkov o dobaviteljih zbiramo in obdelujemo naslednje podatke:

 • ime
 • naziv
 • e-poštni naslov
 • telefonska številka
 • naslov
 • podatki za izstavitev računov
 • morebitni drugi podatki, ustrezni za poslovni odnos
 • za zaposlene pri podizvajalcu ime, datum rojstva, podatki za stik, podatki o zaposlitvi, kvalifikacije in potrdila, drugi osebni podatki, ki jih stranke družbe KONE potrebujejo za zagotavljanje pravilnega nadzora dostopa in varnosti za gradbišča.

Taki osebni podatki so v nadaljevanju tega 3. razdelka izjave o zasebnosti imenovani »osebni podatki«, osebe, katerih osebni podatki se obdelujejo, pa »posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki«.

3.2. Namen obdelave in pravna osnova zanjo

Namen obdelave osebnih podatkov v družbi KONE je omogočiti dejavnosti družbe KONEC v povezavi z nabavo, nakupom, ravnanjem z računi in upravljanjem pogodb. Družba KONE lahko podatke uporabi tudi za reševanje zahtevkov ali upravljanje dogodkov in izvajanja skrbnih pregledov dobaviteljev.

Družba KONE lahko podatke za stik uporabi za bolj splošno komunikacijo in upravljanje dobaviteljskega odnosa, kot je pošiljanje ustreznih podatkov o poslovanju in prihajajočih dogodkih družbe KONE.

Poleg tega mora imeti družba KONE za izpolnjevanje svojih obveznosti glede kakovosti in varnosti svojega poslovanja možnost zanesljive prepoznave morebitnih zunanjih oseb, ki delajo zanjo. Za omogočanje prepoznavanja zunanje delovne sile mora družba KONE v svojih zbirkah podatkov o dobaviteljih shraniti nekatere osebne podatke o zunanji delovni sili. Podatki o zunanji delovni sili, shranjeni v zbirkah podatkov o dobaviteljih družbe KONE, bodo uporabljeni samo za prepoznavanje in upravljanje zunanje delovne sile, kot je treba v povezavi z delom, ki jo opravlja za družbo KONE.

Družba KONE osebne podatke obdeluje, ker je to treba za izvedbo pogodbe o nabavi in/ali za svoje utemeljene interese, povezane z rednimi poslovnimi dejavnostmi. Družbo KONE lahko k zbiranju nekaterih podatkov o dobavitelju ter njegovih zaposlenih in zastopnikih zavezuje tudi upoštevna lokalna zakonodaja. Take obveznosti se lahko na primer nanašajo na varnostne zahteve, obdavčitev, zavarovanja in druge zakonske obveznosti in odgovornosti podizvajalca, ko se mu delo odda v izvajanje. Kadar to zahtevajo upoštevni zakoni, bo družba KONE zahtevala soglasje posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, za obdelavo osebnih podatkov.

3.3. Viri osebnih podatkov in obdobje hranjenja

Osebni podatki so bili pridobljeni od dobaviteljev ali v povezavi z njihovim poslovnim odnosom z družbo KONE. Podatki o zunanji delovni sili so na splošno pridobljeni od podizvajalskih podjetij, ki zaposlujejo te posameznike. KONE lahko v nekaterih primerih osebne podatke zbira iz javnih evidenc in drugih zanesljivih zunanjih virov.

Osebni podatki se bodo hranili, dokler je treba za zgoraj navedene razloge. Po tem bodo podatki efektivno izbrisani ali anonimizirani.

3.4. Prenosi osebnih podatkov

KONE na splošno osebne podatke uporablja samo za svoje interne poslovne namene in jih ne prenaša nobenim zunanjim osebam. Do nekaterih osebnih podatkov lahko dostopajo podružnice, podizvajalci in drugi ponudniki storitev družbe KONE ter jih obdelujejo v meri, do katere je to treba v povezavi z zgoraj navedenimi nameni. Družba KONE zagotovi, da take tretje osebe vedno zavezujejo pogodbe, ki v zadostni meri obravnavajo zahteve za varstvo podatkov in zaupnost.

Zaradi tehničnih in praktičnih zahtev se lahko osebni podatki obdelujejo tudi zunaj EU/EGP. Družba KONE zagotovi, da je pravna osnova za take prenose.

4. Pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki

Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, se lahko kadar koli obrnejo na družbo KONE in zahtevajo dostop do svojih osebnih podatkov. Družba KONE bo na zahtevo posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, popravila ali izbrisala morebitne nepopolne, netočne ali zastarele osebne podatke. Zahteve posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, je mogoče poslati družbi KONE z uporabo podatkov za stik, navedenih na spletnem mestu kone.com na naslovu http://www.kone.com/en/contact.aspx (izberite možnost »Personal Data Enquiry« – poizvedba glede osebnih podatkov).

Če obdelava osebnih podatkov temelji na soglasju posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko ta kadar koli umakne soglasje. Če obdelava osebnih podatkov temelji na utemeljenem interesu družbe KONE, lahko posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, tej obdelavi oporeka na podlagi posameznih okoliščin. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, mora v zahtevah, povezanih z oporekanjem, navesti te okoliščine.

Posamezniki, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko v nekaterih primerih tudi oporekajo obdelavi osebnih podatkov in zahtevajo prenosljivost podatkov. Če imajo posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, pomisleke glede obdelave podatkov v družbi KONE, imajo tudi pravico do vložitve pritožbe pri ustreznem nadzornem organu.

Družba KONE lahko zavrne zahtevo ali zahteva razumno nadomestilo za izpolnitev zahteve, če je ta očitno neutemeljena ali čezmerna oziroma ima družba KONE drug utemeljen razlog za zavrnitev zahteve. Taki utemeljeni razlogi bi lahko na primer preprečili, da družba KONE izbriše osebne podatke, ki jih je treba hraniti zaradi lokalnih zakonskih zahtev ali za ohranjanje revizijske sledi do konca obdobja zahtevka. Družba KONE bo podatke morda morala ohraniti tudi zaradi izpolnjevanja pogodbenih obveznosti.

Upoštevajte, da če družba KONE vaše osebne podatke blokira ali izbriše kot zahtevano, morda ne bo mogla zagotoviti storitev, ki jih želite uporabiti ali ste jih prej naročili ali zahtevali, ali vsebine, ki jo želite prenesti ali prejeti.

5. Posodobitev izjave o zasebnosti

Družba KONE si stalno prizadeva razvijati spletno mesto, svoje poslovanje ter postopke in orodja, povezane z varstvom podatkov, in si pridržuje pravico do dopolnitve te izjave o zasebnosti. KONE upa, da boste občasno znova prebrali to izjavo o zasebnosti, če je prišlo do morebitnih dopolnitev. Če to zahtevajo upoštevni zakoni o zasebnosti, se lahko družba KONE na vas obrne tudi prek drugih vmesnikov ali z uporabo zbranih podatkov za stik in vas obvesti o posodobitvah, ki bistveno vplivajo na vas kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.