WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Go to your suggested website

Back to top

Zakaj izbrati KONE za namestitev dvigala v obstoječo stavbo brez dvigala?

NAMESTITEV DVIGALA V OBSTOJEČO STAVBO BREZ DVIGALA ZAGOTAVLJA DODANO VREDNOST

Namestitev dvigala v obstoječo stavbo brez dvigala poveča vrednost nepremičnine in njeno privlačnost za potencialne kupce in stanovalce ter izboljša dostopnost.

DVIGALO IZBOLJŠA KAKOVOST ŽIVLJENJA

Dvigalo zagotavlja lažje in varno premikanje uporabnikov v stavbi, pri čemer starejšim stanovalcem omogoča, da živijo doma dlje, ter vsem olajša dostop do višjih nadstropij.

SODELOVANJE Z ZAUPANJA VREDNIM PARTNERJEM

Pametno je izbrati izkušenega partnerja, ki lahko izvede dobro pripravljen načrt. Odločite se za brezhibno in pravočasno namestitev novega dvigala, ki ne bo presegla proračuna. Po preizkušanju in predaji vam lahko priporočimo tudi ustrezne storitve za vaše potrebe.

LAŽJE, KOT SI MORDA MISLITE

Nameščanje novega dvigala je manj zapleteno od številnih drugih projektov za prenovo. Vsako leto po svetu opravimo na tisoče namestitev dvigal v obstoječe stavbe brez njih – hitro, brez težav in s čim manj motnjami za stanovalce in obiskovalce. Ker ima vsak primer svoje posebnosti, vam lahko priporočimo najustreznejšo rešitev za arhitekturni slog vaše stavbe in namen uporabe.

Dvigala KONE za namestitev v obstoječe stavbe brez dvigal

IzdelekOpisHitrostNajvečja razdaljaNajvečja obremenitev
Največje št. osebNajvečje število dvigal v skupini
KONE MonoSpace® 500Brezstrojnično dvigalo za projekte popolne zamenjave v nizkih in srednje visokih večstanovanjskih in poslovnih stavbah1,75 m/s
70 m
1150 kg
Do 15
4
KONE ProSpace™Prostorsko učinkovita rešitev za večstanovanjske stavbe brez dvigala0,6 m/s
30 m
675 kg
Do 9
1

VSAK DOM ZASLUŽI DVIGALO

Namestitev dvigala v obstoječo stavbo brez dvigala – vodnik po korakih

Načrtovali in usklajevali bomo celoten postopek namestitve, vodja projekta pa bo skrbel za to, da bodo dela opravljena pravočasno in v okviru proračuna.

Odločanje

Prvi korak je zbiranje informacij o primerih rešitvah za stavbo, dovoljenjih in subvencijah ter grobi izračun stroškov. Pri tem vam lahko pomagamo.

Financiranje

Naslednji korak je razmislek o financiranju projekta: koliko morda lahko krijejo subvencije in kako se bodo stroški razdelili med stanovalce.

Načrtovanje

Določili bomo lokacijo namestitve, pripravili arhitekturne in tehnične načrte za jašek, oblikovali notranjost dvigala ter preverili, ali so vsa ustrezna dovoljenja izdana.

Gradnja

Ta stopnja zajema pripravo lokacije, namestitev jaška in dvigala ter končno čiščenje. Pred predajo dvigala bomo izvedli temeljit pregled varnosti in delovanja.

Vzdrževanje

Naša storitev preventivnega vzdrževanja zagotavlja zanesljivo delovanje dvigala v celotni življenjski dobi. V primeru težav bodo naši usposobljeni lokalni tehniki poskrbeli, da bo dvigalo znova delovalo čim prej.

img_ebuli-program-campaign-highlight-680x400

Prenesite brezplačen priročnik. 

Namestitev dvigala v obstoječo stavbo brez dvigala je preprostejša, kot si morda mislite. Preberite več o financiranju, kje postaviti dvigalo in kako hitra je lahko izvedba.

Pravo dvigalo za vašo stavbo – kar začnimo!

img_buildings-without-elevators-designing-1

Najdemo ustrezno mesto za dvigalo

Dvigalo lahko namestimo skorajda v vsako stavbo. Velikost in oblika vašega stopnišča določata, ali lahko dvigalo namestimo na notranji ali zunanji strani.
Možnosti namestitve:

  • V stopnišče s stopnicami na obeh straneh
  • V sredini stopnišča
  • Z delno zamenjavo stopnišča z dvigalom, pri čemer se stopnišče razširi na zunanji strani stavbe
  • V vnaprej sestavljenem jašku na zunanji steni. Ker je jašek predhodno pripravljen in nato dvignjen in nameščen, lahko s tem prihranite čas in denar.
img_buildings-without-elevators-designing-2

Izbira zasnove

Ustvarimo lahko rešitev, ki ustreza slogu notranje ureditve in arhitekturi katere koli stavbe. Izberete lahko material jaška, ki se ujema z notranjostjo stavbe, ter materiale za stene in tla kabine.

img_buildings-without-elevators-designing-3-951x535.jpg

Financiranje

Veliko evropskih držav zagotavlja subvencije, ki lahko pokrijejo tudi do 60–70 % celotne cene namestitve dvigala. Običajno skupnost stanovalcev zaprosi za kredit, ki se nato odplačuje kot del mesečnih stroškov stanovalcev. Stanovalci se pri tem dogovorijo o načinu deljenja stroškov. Ponudimo vam lahko svetovanje ter informativni predračun, kontaktirajte nas.